Jamaicansk kylling med svart bønneris, ananassalsa og lime- og paprikasmør

Karibia

Laktosefri
Glutenfri

Jamaicansk kylling med svart bønneris, ananassalsa og lime- og paprikasmør

4.03 (107)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • smør
  • salt
  • olje
Basmatiris
135 g
Svarte bønner
1 pakke
Lime
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Mynte
1 bunt
Ananas
1 stk
Olivenolje
½ ss
Urtemiks
½ pakke
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Sukker- og kanelblanding
½–1 pakke
Kyllinglårfilet
350 g
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Lime
½ stk
Smør
30 g
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 913 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 103 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kyllingen og ananasskivene først på direkte varme i 2–3 minutter på hver side, og la dem så ettergrille på indirekte varme i noen minutter før servering.

Kok risen etter anvisningen på pakken. Ha bønnene i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Vend bønnene inn i risen når den er ferdigkokt. 
Skyll limen og finriv skallet. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og grovhakk mynten. Ha halvparten av limeskallet og saften fra halve limen i en bolle sammen med sjalottløken, mynten og ½ ss olivenolje. Kutt skallet fra ananasen og kutt halve ananasen i små terninger. Resten av ananasen kuttes i skiver. Vend ananasterningene sammen med dressingen og krydre med litt salt.     
 Bland sammen urtemiksen, sitruskrydderet, halve pakken med paprikakrydderet og sukker- og kanelblandingen i en bolle. Vend kyllingen godt inn i kryddermiksen.
Varm opp en grillpanne eller stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Stek eller grill ananasskivene fra punkt 2 hvis du vil. 
 Bland 30 g romtemperert smør med resten av paprikakrydderet, resten av limeskallet og limesaften.
Server kyllingen med risen, ananassalsaen, kryddersmøret og ananasskivene. God middag!  
God middag!