Laktosefri
Vegetar
Tikka masala med tofu, fersk koriander og mangochutney
3.84 (62)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- vann
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
125 g
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Gulrot
1 stk
Chiliflak
¼ pakke
Tomatpuré
½ pakke
Tikka masala-paste
1 glass
Kokoskrem
1 pakke
Lime
½ stk
Hvetemel
1 ts
Vann
1 dl
Tofu med chili & sitrongress
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 828 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 108 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne chiliflakene ved siden av for å gjøre tikka masalaen mer barnevennlig.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og 1 ts hvetemel i 1–2 minutter. Ha i gulroten, chiliflakene og tomatpuréen. Stek videre 1–2 minutter. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten. Ha i kokoskremen og 1 dl vann og gi det hele et oppkok. La tikka masalaen småkoke i omtrent 10 minutter.
Skjær tofuen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i 3–4 minutter, til den har fått farge.
Skyll limen i kaldt vann, og finriv litt av skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha den ferdigstekte tofuen i tikka masalaen, og smak til med saften fra limen, salt og pepper. Topp med limeskallet.
Skyll og tørk korianderen. Plukk bladene av stilkene, og topp gryten med dem ved servering. Kutt resten av limen i båter, og server båtene og mangochutneyen til retten.
God middag!