Thailandsk svartrissalat med pannestekt lakseburger og grønn ingefær- og limedressing
20-30
Roede
Laktosefri

Thailandsk svartrissalat med pannestekt lakseburger og grønn ingefær- og limedressing

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Svartrissalat

svart ris
Svart ris
125 g
gulrot
Gulrot
1 stk
hodekål
Hodekål
200–300 g
tomat
Tomat
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Grønn dressing med ingefær og lime

spinat
Spinat
50 g
koriander
Koriander
½ bunt
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
lime
Lime
1 stk
Soyasaus (Soya)
2 ss

Pannestekt lakseburger

lakseburger
Lakseburger (Fisk)
1 pakke
Olje
1 ts

Topping

hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 747 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha bittelitt vann i dressingen om den blir for tykk. Grønnsakene og risen kan serveres hver for seg.

  1. Svartrissalat: Tilbered risen som anvist på pakken.  
  2. Grønn dressing med ingefær og lime: Skyll og tørk spinaten og all korianderen. Ha spinaten, halvparten av korianderen, ingefærblandingen, saften fra limen og 2 ss soyasaus i en beholder, og kjør den sammen til dressing med en stavmikser. Smak til med litt salt og pepper.   
  3. Pannestekt lakseburger: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 1–2 minutter på hver side, og krydre med litt salt og pepper. Kutt burgerne i strimler før servering. 
  4. Svartrissalat, fortsettelse: Skrell og grovriv gulroten. Skyll og kutt kålen i strimler og tomaten i tynne båter. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle med den kokte risen. Vend inn soya- og ingefærsausen. Smak til med salt og pepper. Topp salaten med resten av korianderen.    
  5. Topping: Server lakseburgeren med rissalaten og den grønne dressingen. Topp med de hakkede peanøttene.
  1. Ris: 120 g Grønnsaker: 150 g Lakseburger: 1 stk Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 510 kcal.