Indisk thali med chana masala, raita og nanbrød
40-50
Vegetar

Indisk thali med chana masala, raita og nanbrød

Thali betyr "en stor tallerken". Indisk Thali er en sammensetning av flere forskjellige retter, som tradisjonelt serveres i små skåler på et stort metallfat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • olje
  • smør

Chana masala

gul løk
Gul løk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
spinat
Spinat
50 g
garam masala
Garam masala
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
2 ss
dijonsennep
Dijonsennep (Sulfitt, Sennep)
½ glass
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2½ dl

Pulao

gul løk
Gul løk
½ stk
basmatiris
Basmatiris
125 g
rød chili
Rød chili
½ stk
koriander
Koriander
½–1 bunt
Vann
2½ dl
Salt
¼ ts

Raita

agurk
Agurk
½ stk
mynte
Mynte
1 bunt
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g

Karristekt kål

hodekål
Hodekål
150–300 g
karri
Karri
½–1 pakke
honning
Honning
½–1 pakke
dijonsennep
Dijonsennep (Sulfitt, Sennep)
½ glass
Vann
½–1 dl

Nanbrød og mangochutney

nanbrød
Nanbrød (Hvete)
½ pakke
mangochutney
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 965 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 157 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Chana masala: Skrell og kutt halvparten av løken i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Hell av laken, og skyll kikertene. Skyll og tørk spinaten.
  3. Chana masala, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 4 minutter, til den er blank. Tilsett hvitløken, garam masala krydderet, 2 ss tomatpurè, halvparten av dijonsennepen og litt salt. Stek det hele i 2 minutter under omrøring. Tilsett 2½ dl vann, kokoskremen, tomatterningene og kikertene. La det småkoke på lav varme frem til servering. Vend inn spinaten rett før servering.  
  4. Pulao: Skrell og grovhakk resten av løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek løken i omtrent 5 minutter. Tilsett risen, 2½ dl vann og ¼ ts salt. La det småkoke under lokk i omtrent 12 minutter. Skyll chilien og korianderen. Kutt chilien i tynne skiver og  grovhakk korianderen. Bland chilien inn med den ferdigkokte risen, og topp med korianderen. 
  5. Raita: Skyll og grovriv agurken på et rivjern. Klem ut så mye vann som mulig fra agurken med hendene. Skyll, rist og finhakk mynten. Ha agurken og mynten i en skål, og rør inn yoghurten og litt salt. 
  6. Karristekt kål: Kutt kålen i tynne strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 4 minutter. Tilsett karrien, honningen, resten av sennepen og litt salt. Stek videre i omtrent 2 minutter på høy varme. Ha over ½–1 dl vann, og la det fordampe.  
  7. Nanbrød og mangochutney: Tilbered nanbrødet som anvist på pakken. Kutt det i grove biter før servering. Server mangochutneyen til retten.