Sticky portobellosopp med hurtigsyltede grønnsaker, edamamebønner og jasminris
20-30
Laktosefri
Vegetar

Sticky portobellosopp med hurtigsyltede grønnsaker, edamamebønner og jasminris

Denne retten vil utfordre og glede smaksløkene dine. Den er søt, syrlig, salt og full av deilig umami, inspirert av det asiatiske kjøkkenet.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • soyasaus
  • olje
  • pepper
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Hurtigsyltede grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts

Edamamebønner

edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
½ ss

Sticky portobellosopp

portobello
Portobello
4 stk
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
honning
Honning
1 pakke

Topping

vårløk
Vårløk
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 519 kcal
  • Fett 13 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til portobellosoppsausen med litt saft fra en lime eller appelsin for en friskere smak. Hvis du vil gjøre retten vegansk, bruk agavesirup istedenfor honning.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Hurtigsyltede grønnsaker: Skrell gulroten. Kutt den og agurken i strimler på langs med en potetskreller. Ha grønnsakene i en skål, og vend inn 1 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt.
  3. Edamamebønner: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene i 2–3 minutter. Skru ned varmen, og vend inn ½ ss soyasaus og sesamføene.
  4. Sticky portobellosopp: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver på omtrent ½ cm. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Vend inn woksausen og honningen. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete.
  5. Topping: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
  6. Servering: Fordel risen i dype skåler, og topp med portobellosoppen, edamamebønnene og de hurtigsyltede grønnsakene. Topp det hele med vårløken.