Kylling i daddelchutneysaus med frisk myntesalat, poteter og yoghurtdressing
30-40
Roede
Glutenfri

Kylling i daddelchutneysaus med frisk myntesalat, poteter og yoghurtdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • soyasaus
  • vann
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Bakte poteter

poteter
Poteter
350 g
garam masala
Garam masala
½–1 pakke
Olje
1 ts

Kyllingbryst i daddelchutneysaus

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
limeskall
Limeskall
1 ts
daddelchutney
Daddelchutney
1 glass
Soyasaus (Soya)
2 ss
Vann
2 dl
Olje
1 ts

Frisk myntesalat

agurk
Agurk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
mynte
Mynte
½ pakke
rødløk
Rødløk
½ stk
lime
Lime
1 stk

Yoghurtdressing

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½–1 pakke
mynte
Mynte
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 555 kcal
  • Fett 13 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Bakte poteter: Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, garam masala krydderet, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter.
  3. Kyllingbryst i daddelchutneysaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu kyllingen og stek den videre i 2–3 minutter på den andre siden. Krydre kyllingen med salt og pepper, og ha den over i en ildfast form. 
  4. Kyllingbryst i daddelchutneysaus, fortsettelse: Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Bland sammen limeskallet, daddelchutneyen, 2 ss soyasaus og 2 dl vann i en skål. Smak til med litt saft fra limen. Hell daddelchutneysausen over kyllingen, og stek det hele i ovnen under potetene i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter når den er ferdig stekt, og skjær den i skiver. 
  5. Frisk myntesalat: Skyll agurken, tomaten og mynten. Kutt agurken i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin. Kutt tomaten i tynne båter. Skrell rødløken. Finhakk mynten og rødløken. Ha grønnsakene og halvparten av mynten i en serveringsskål, og bland inn saften fra resten av limen. Krydre med litt salt og pepper.
  6. Yoghurt dressing: Ha yoghurten og resten av mynten i en liten skål, og smak til med litt salt og pepper. 
  1. Poteter: 150 g Kylling: 125 g Myntesalat: 150 g Yoghurtdressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).