Italia
Laktosefri
Pollo alla cacciatore con mezze maniche
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Gul løk
1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Selleristang
1 stk
Sjampinjong
100 g
Kyllinglår
520 g
Hønsebuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Moste tomater
700 ml
Pasta mezze maniche
200 g
Bladpersille
1 bunt
Grana Padano
1 stk
Oliven
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1048 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 96 g
- Protein: 65 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett på en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen.
Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt paprikaen og stangsellerien i terninger. Børst soppen fri for eventuelle jordrester, og kutt den i tynne skiver.
Varm opp en vid stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Legg kyllingen over på en tallerken.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken, paprikaen, sellerien og soppen i omtrent 4 minutter. Rør inn hønsebuljongen, basilikum- og oreganokrydderet, ønsket mengde av chiliflakene og de moste tomatene. Gi det et oppkok, og smak til med salt og pepper, og eventuelle rester av chiliflakene. Ha tomatsausen og kyllingen over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll og grovhakk persillen. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Topp retten med olivenene, osten og persillen.
God middag!