20-30
Laktosefri
Pollo alla cacciatore con mezze maniche
Cacciatore betyr «jeger» på italiensk, og dette er en varmende og god kyllinggryte laget på jegerens vis, som nesten lager seg selv.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Pollo alla cacciatore
Gul løk
1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Selleristang (Selleri)
1 stk
Sjampinjong
100 g
Kyllinglår
520 g
Hønsebuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Moste tomater
700 ml
Pasta
Pasta mezze maniche (Hvete)
200 g
Topping
Bladpersille
1 bunt
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Oliven
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1048 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 96 g
- Protein 65 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett på en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen.
- Pollo alla cacciatore, forberedelse: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt paprikaen og stangsellerien i terninger. Børst soppen fri for eventuelle jordrester, og kutt den i tynne skiver.
- Pollo alla cacciatore: Varm opp en vid stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Legg kyllingen over på en tallerken.
- Pollo alla cacciatore, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken, paprikaen, sellerien og soppen i omtrent 4 minutter. Rør inn hønsebuljongen, basilikum- og oreganokrydderet, ønsket mengde av chiliflakene og de moste tomatene. Gi det et oppkok, og smak til med salt og pepper, og eventuelle rester av chiliflakene. Ha tomatsausen og kyllingen over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
- Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Topping: Skyll og grovhakk persillen. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Topp retten med olivenene, osten og persillen.