Pollo alla cacciatore con mezze maniche
20-30
Laktosefri

Pollo alla cacciatore con mezze maniche

Cacciatore betyr «jeger» på italiensk, og dette er en varmende og god kyllinggryte laget på jegerens vis, som nesten lager seg selv.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Pollo alla cacciatore

gul løk
Gul løk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
½–1 stk
selleristang
Selleristang (Selleri)
1 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
kyllinglår
Kyllinglår
520 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
moste tomater
Moste tomater
700 ml

Pasta

pasta mezze maniche
Pasta mezze maniche (Hvete)
200 g

Topping

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
oliven
Oliven
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1047 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 65 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett på en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen. 
  2. Pollo alla cacciatore, forberedelse: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt paprikaen og stangsellerien i terninger. Børst soppen fri for eventuelle jordrester, og kutt den i tynne skiver. 
  3. Pollo alla cacciatore: Varm opp en vid stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Legg kyllingen over på en tallerken. 
  4. Pollo alla cacciatore, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken, paprikaen, sellerien og soppen i omtrent 4 minutter. Rør inn hønsebuljongen, basilikum- og oreganokrydderet, ønsket mengde av chiliflakene og de moste tomatene. Gi det et oppkok, og smak til med salt og pepper, og eventuelle rester av chiliflakene. Ha tomatsausen og kyllingen over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. 
  5. Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  6. Topping: Skyll og grovhakk persillen. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Topp retten med olivenene, osten og persillen.