Salmone al limone con paprika, zucca e ceci, burro al prezzemolo
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Salmone al limone con paprika, zucca e ceci, burro al prezzemolo

Ovnsbakt laks med paprika, squash og kikerter servert med sitron- og persillesmør.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Grønnsaksform med laks

poteter
Poteter
350 g
rød paprika
Rød paprika
1 stk
squash
Squash
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
sitron
Sitron
½ stk

Sitron- og persillesmør

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
persille
Persille
½ pakke
sitron
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
50 g

Servering

persille
Persille
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 780 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brun smøret på middels høy varme til det har en nøtteaktig lukt og brunlig farge. Avkjøl smøret litt og tilsett løken og persillen.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Grønnsaksform med laks: Skyll og kutt potetene i terninger. Skyll, rens og kutt paprikaen og squashen i grove biter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Ha kikertene i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Ha grønnsakene og kikertene i en ildfast form og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de har fått litt farge.   
  3. Grønnsaksform med laks, fortsettelse: Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule). Ta grønnsakene ut av ovnen og legg fisken oppå. Krydre fisken med sitronskallet, litt salt og pepper. Stek det hele videre i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  4. Sitron- og persillesmør: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og grovhakk persillen. Smelt 50 g smør i en liten kjele (se tips), og ha i løken og halvparten av persillen. Ta kjelen av varmen og press over saften fra sitronen.       
  5. Servering: Dryss resten av persillen over retten ved servering. 
  6. Buona cena!