Salmone al limone con paprika, zucca e ceci, burro al prezzemolo

Italia

Laktosefri
Glutenfri

Salmone al limone con paprika, zucca e ceci, burro al prezzemolo

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ovnsbakt laks med paprika, squash og kikerter servert med sitron- og persillesmør.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
Poteter
350 g
Rød paprika
1 stk
Squash
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kikerter
1 pakke
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Persille
½ pakke
Sitron
½ stk
Smør
50 g
(Melk)
Persille
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 780 kcal
  • Fett: 48 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brun smøret på middels høy varme til det har en nøtteaktig lukt og brunlig farge. Avkjøl smøret litt og tilsett løken og persillen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i terninger. Skyll, rens og kutt paprikaen og squashen i grove biter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Ha kikertene i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Ha grønnsakene og kikertene i en ildfast form og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de har fått litt farge.   
 Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule). Ta grønnsakene ut av ovnen og legg fisken oppå. Krydre fisken med sitronskallet, litt salt og pepper. Stek det hele videre i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og grovhakk persillen. Smelt 50 g smør i en liten kjele (se tips), og ha i løken og halvparten av persillen. Ta kjelen av varmen og press over saften fra sitronen.       
Dryss resten av persillen over retten ved servering. 
Buona cena! 
God middag!