Godt og rimelig
Glutenfri
Fiskekaker med potetbåter, moste erter og soyasmør
4.34 (109)
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- soyasaus
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Erter
125 g
Smør
1 ss
Fiskekaker
360 g
Gul løk
1 stk
Smør
2–3 ss
Soyasaus
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 654 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 61 g
- Protein: 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Her kan du lage det som heter nøttesmør. La da smøret stå på middels høy varme frem til det blir brunt og lukter av nøtter. Avkjøl smøret litt før du gjør resten av steget.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og sett på en kjele med lettsaltet vann til koking av ertene.
Skyll potetene og skrell gulrøttene. Del potetene i båter og gulrøttene i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre og gylne.
Kok ertene i vannet fra steg 1 i omtrent 2 minutter. Hell av vannet, og ha ertene tilbake i kjelen. Tilsett 1 ss smør og mos ertene grovt med en stapper eller gaffel. Smak til med litt salt og pepper, og la ertene stå på svak varme, under omrøring, frem til servering.
Fordel fiskekakene utover et stekebrett med bakepapir, eller i en stor ildfast form. Stek fiskekakene i ovnen, under grønnsakene i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Skrell og finhakk løken. Smelt 2–3 ss smør i en liten kjele, og ha i løken (se tips). La løken bruse litt i smøret, til den er blank, skru ned varmen, og tilsett 1 ss soyasaus. Server soyasmøret til retten. God middag!
God middag!