Kylling i peanøttsaus med syrlig eple- og kålsalat og jasminris
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Kylling i peanøttsaus med syrlig eple- og kålsalat og jasminris

Denne retten har hentet sin inspirasjon fra gatemat i Thailand. Sterk curry, balansert ut med fyldig kokosmelk, syren fra lime og toppet med salte peanøtter.

Ingredienser

Allergener
  • Peanøtter

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Kylling i peanøttsaus

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
paprikakrydder
Paprikakrydder
1 pakke
sataysaus uten nøtter
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
lime
Lime
½ stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke

Eple- og kålsalat

grønt eple
Grønt eple
1 stk
rød chili
Rød chili
½ stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1221 kcal
  • Fett 49 g
  • Karbohydrater 134 g
  • Protein 60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner kyllingen i litt olje, paprikakrydderet og litt saft fra limen i kjøleskapet over natten. Da blir den godt marinert, og får en fantastisk smak.

  1. Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kylling i peanøttsaus: Skjær kyllingen i terninger. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Krydre kyllingen med paprikakrydderet, og la det marinere i 5 minutter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, eller til den er gyllen. Ha over sataysausen. Kok opp, og la kyllingen trekke i sausen i omtrent 5 minutter. Smak til med saft fra den ene halvparten av limen, salt og pepper. Dryss over de hakkede peanøttene ved servering. 
  3. Eple- og kålsalat: Skyll og kutt eplet i strimler. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Ha eplet, chilien og den strimlede kålsalaten i en bolle. Tilsett saften fra den andre halve limen, og bland inn litt olivenolje.
  4. Restetips: Stek restene av kyllingen, risen og grønnsakene i en stekepanne med litt olje, i omtrent 5 minutter. Rask og enkel stekt ris.