Laktosefri
Vegetar
Poke bowl med sprø tofu, mango, edamamebønner og chilimajones
4.32 (340)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- vann
- hvetemel
- soyasaus
- olje
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Jasminris
135 g
Tofu
1 pakke
Ponzusaus
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Hvetemel
1 ss
Edamamebønner
1 pakke
Mango
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Chilimajones
75 g
Soyasaus
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1007 kcal
- Fett: 50 g
- Karbohydrater: 100 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt tofuen i små terninger, og ha terningene i en bolle. Vend inn 1 ss hvetemel. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen og sesamfrøene, og stek videre i 3–4 minutter. La tofuterningene stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek edamamebønnene i 2–3 minutter. Ha bønnene over i en skål og topp med ½ ss soyasaus. Skrell og kutt mangoen i terninger.
Fordel risen i serveringsskåler, og legg tofuen, mangoen og rødkålen i grupper oppå. Topp med edamamebønnene, den syltede rødløken og chilimajonesen.
God middag!