20-30
Grove karbonader med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos og brun saus
Saftige karbonader, smaksrike rotgrønnsaker og fyldig potetmos. Dette er som å komme inn på bestemors kjøkken.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
500 g
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Gul løk
1 stk
Grove karbonader
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g
Brun saus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 762 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
- Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skrell gulrøttene, pastinakken og løken. Kutt grønnsakene i store terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
- Grove karbonader: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
- Brun saus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Potetmos: Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
- God middag!