20-30
Laktosefri
Donburi med ponzubakt laksefilet, ingefærsyltet agurk og avokado
“Donburi“ betyr skål eller bowl på japansk og består av en bolle med ris med forskjellige toppinger!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- eddik 7 %
- soyasaus
- salt
Marinert ris
Risottoris
150 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 ts
Vann
3 dl
Ingefærsyltet agurk
Ingefær
½ bit
Agurk
½ stk
Vann
1 ss
Eddik 7 %
½ ss
Sukker
1 ss
Soyamajones
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Ponzubakt laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Tilbehør
Avokado
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1006 kcal
- Fett 58 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan pannestekes for ekstra smak, eller serveres råmarinert hvis du heller ønsker det.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Marinert ris: Skyll risen i kaldt vann, til vannet blir klart. Bland sammen 1 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt i en skål. Ha risen og 3 dl vann i en kjele og kok opp. Ha på lokk og kok risen videre på lav varme i 12 minutter eller til risen er ferdig.
- Ingefærsyltet agurk: Skrell og finhakk ingefæren. Bland sammen 1 ss vann, ½ ss eddik og 1 ss sukker i en skål. Skyll agurken, og kutt den på langs i lange bånd. Bruk gjerne en mandolin. Vend ingefæren og agurken sammen med marinaden og la det marinere frem til servering.
- Soyamajones: Ha aiolien i en skål og smak til med 1 ss soyasaus.
- Ponzubakt laksefilet: Ha fisken i en smurt ildfast form og krydre med litt salt. Ha ponzusausen over fisken og bak den i ovnen i omtrent 8 minutter.
- Tilbehør: Del avokadoen på langs og fjern steinen. Ta ut kjøttet med en skje og kutt avokadokjøttet i terninger.
- Marinert ris, fortsettelse: La risen dampe fra seg i 1 minutt og vend den forsiktig sammen med marinaden.
- Fordel den marinerte risen i skåler og ha agurken, fisken, rødkålen og avokadoen over. Topp med soyamajonesen og sesamfrøene, og nyt!