Godt og rimelig
Glutenfri
Tomatisert risform med kylling og erter
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- pepper
- olje
- soyasaus
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- salt
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Skivet kyllingfilet
200 g
Oksebuljong
1 pakke
Garam masala-krydder
½–1 pakke
Karri
½–1 pakke
Basmatiris
135 g
Hakkede tomater
½–1 boks
Kokoskrem
1 pakke
Grønne erter
1 pakke
Vann
2 dl
Yoghurt naturell
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 673 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 85 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skyll gjerne ut tomatboksen med vannet som skal brukes i formen. Hold av litt av garam-masala-krydderet og smak til yoghurten med det.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt gulrøttene i små terninger. Kutt kyllingen i mindre strimler.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper, og ha kyllingen over i en ildfast form. Varm opp stekepannen igjen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakene fra steg 2 i omtrent 2 minutter. Tilsett buljongen, garam masala krydderet, karrien og risen, og stek det hele videre i ett minutt. Tilsett de hakkede tomatene, kokoskremen og 2 dl vann. La det hele få et oppkok, og smak til med litt soyasaus. Ha blandingen i formen med kyllingen, og bland alt godt sammen.
Kle formen med aluminiumsfolie. Stek risformen midt i ovnen i omtrent 25 minutter. Ta formen ut av ovnen etter 20 minutter og vend inn ertene. Smak på risen, og krydre eventuelt med mer soyasaus. Stek risformen videre uten folie de siste 5 minuttene av steketiden.
Server yoghurten til retten. God middag!
God middag!