Pad thai med reker og eggenudler
15-20
Laktosefri

Pad thai med reker og eggenudler

Reker, knasende grønnsaker og nydelig balanse mellom salt, søtt og syrlig - pad thai er en av Thailands nasjonalretter, og vi skjønner hvorfor.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • skalldyr,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • soyasaus

Eggenudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g

Pad thai

gulrot
Gulrot
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
egg
Egg (Egg)
2 stk
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
1 pakke
reker
Reker (Skalldyr)
1 pakke
bønnespirer
Bønnespirer
1 pakke

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
1 stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
vårløk
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 614 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Istedenfor å blande inn nudlene i sausen og rekene, kan du servere nudlene for seg. Du kan også marinere rekene med litt salt, pepper og limesaft og toppe med dette til slutt!

  1. Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
  2. Pad thai: Skrell gulroten og hvitløken. Kutt gulroten i tynne strimler, og finhakk hvitløken. Kutt all vårløken i tynne skiver.
  3. Pad thai, fortsettelse: Varm opp en stor wok- eller stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken i 1 minutt. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett gulroten, nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen (se tips). Varm opp under omrøring. Smak til med salt eller soyasaus. Skru av varmen, og vend inn rekene, bønnespirene og halvparten av vårløken.
  4. Topping: Skyll og grovhakk ønsket mengde av korianderen. Kutt limen i båter. Strø korianderen, de hakkede peanøttene, chiliflakene og resten av vårløken over pad thaien før servering, og server limebåtene til retten.