Pannestekt laks med rask kimchi og jasminris
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt laks med rask kimchi og jasminris

En koriansk vri på den norske laksen. Denne kimchien er så enkel og god at den fortjener å bli en gjenganger på kjøkkenet.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • eddik 7 %
  • smør
  • pepper
  • olje
  • salt

Rask kimchi

rødløk
Rødløk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss
Eddik 7 %
1 ss

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Pannestekt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 694 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om det ikke frister med kimchi, stek grønnsaken i en stekepanne med litt smør. Vær oppmerksom på at srirachasausen er veldig sterk. Ta heller litt for lite enn for mye.

  1. Rask kimchi: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og riv gulrøttene på et rivjern. Skyll og kutt kinakålen i strimler. Bland sammen ønsket mengde av srirachasausen (den er sterk), sesamfrøene, 2 ss soyasaus, 1 ss eddik og smak til med litt salt. Vend inn rødløken, kinakålen og gulrøttene. La kimchien stå på benken fram til servering, rør om av og til. 
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Pannestekt laks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.
  4. God middag!