20-30
Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt laks med rask kimchi og jasminris
En koriansk vri på den norske laksen. Denne kimchien er så enkel og god at den fortjener å bli en gjenganger på kjøkkenet.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- eddik 7 %
- smør
- pepper
- olje
- salt
Rask kimchi
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Delt kinakål
200 g
Srirachasaus
½ pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss
Eddik 7 %
1 ss
Jasminris
Jasminris
135 g
Pannestekt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 694 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om det ikke frister med kimchi, stek grønnsaken i en stekepanne med litt smør. Vær oppmerksom på at srirachasausen er veldig sterk. Ta heller litt for lite enn for mye.
- Rask kimchi: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og riv gulrøttene på et rivjern. Skyll og kutt kinakålen i strimler. Bland sammen ønsket mengde av srirachasausen (den er sterk), sesamfrøene, 2 ss soyasaus, 1 ss eddik og smak til med litt salt. Vend inn rødløken, kinakålen og gulrøttene. La kimchien stå på benken fram til servering, rør om av og til.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Pannestekt laks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.
- God middag!