Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- olje
- pepper
Auberginesaus
Kikerter
1 pakke
Aubergine
1 stk
Sitron
1 stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Pasta
Casarecce (Hvete)
200 g
Stekt brokkoli
Brokkoli
½ stk
Rødløk
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 723 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 99 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis auberginesausen blir for tykk, spe på med litt av kokevannet fra pastaen.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Auberginesaus: Sil laken av kikertene og skyll dem og auberginen. Del auberginen i to på langs og så i terninger. Fordel auberginen og kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til auberginen er helt mør og kikertene er gylne.
- Pasta: Kok pastaen som anvist på pakken.
- Stekt brokkoli: Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 3 minutter, under omrøring. Krydre med litt salt og pepper, og ha over ønsket mengde av chiliflakene.
- Auberginesaus, fortsettelse: Ha halvparten av auberginen og kikertene i et litermål sammen med litt saft fra sitronen, lettrømmen, ½ ss smør og 1 ss soyasaus. Kjør det sammen med en stavmikser til en jevn saus (se tips). Smak til med ønsket mengde av persilladen, og eventuelt mer sitronsaft. Vend auberginesausen inn med den ferdigkokte pastaen.
- Topp retten med den stekte brokkolien og løken, resten av auberginen og kikertene, og eventuelt mer av chiliflakene. Vel bekomme!