Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker og magre kjøttpølser
20-30
Roede

Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker og magre kjøttpølser

Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og søte rotgrønnsaker slår alltid an. Denne suppen smaker minst like godt dagen etterpå.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper

Grønnsakssuppe

grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
gulrøtter
Gulrøtter
200 g
kålrot
Kålrot
300 g
purre
Purre
1 stk
poteter
Poteter
350 g
magre kjøttpølser
Magre kjøttpølser (Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
200–400 g
Vann
1,2 l

Tilbehør

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
2 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 674 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 92 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Eventuelt kan du lage stekte pølser med stekt purreløk, kokte rotgrønnsaker og potetbåter.

  1. Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
  2. Grønnsakssuppe: Kok opp 1,2 liter vann i en kjele, og ha i buljongen. Skrell gulrøttene og kålroten. Snitt purren på langs, og skyll den i kaldt vann. Kutt gulrøttene, kålroten og potetene i terninger. Kutt purren i skiver, og skjær pølsene i biter.
  3. Grønnsakssuppe, fortsettelse: Ha gulrøttene, kålroten, purren og potetene i kjelen fra punkt 1. Kok opp, og la suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Tilsett pølsebitene når det gjenstår omtrent 5 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med mer vann om det trengs. 
  4. Tilbehør: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering. Skyll, tørk og finhakk persillen. Server bladpersillen og pitabrødene til grønnsakssuppen. 
  5. Restetips: Om det skulle være noen rester igjen, egner de seg godt til frysing. Eller kok den opp igjen til lunsj eller middag, innen et par dager. 
  1. Suppe: 500 g Pitabrød: 1 stk Energiinnhold: ca. 380 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).