Hvit aspargespizza og ruccolasalat med pære
15-20
Vegetar

Hvit aspargespizza og ruccolasalat med pære

Asparges er kanskje utradisjonell pizzatopping, og vi elsker det. Hvit pizzasaus og sterke chiliflak gjør denne pizzaen til en av våre favoritter.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • balsamicoeddik

Aspargespizza

rødløk
Rødløk
½ stk
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
pizzabunn
Pizzabunn (Hvete, Rug)
2 stk
asparges
Asparges
1 bunt
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g

Topping

chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Olivenolje
1 ss

Ruccolasalat

kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
ruccola
Ruccola
50 g
pære
Pære
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1037 kcal
  • Fett 52 g
  • Karbohydrater 101 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag chiliolje til pizzaen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Ha i chiliflakene og rist dem lett. Ha i litt olje, og stek det hele videre i 1–2 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. AspargespizzaSkrell og kutt rødløken i båter. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel litt av crème fraîchen utover pizzabunnene. Kutt endene av aspargesene, og kutt dem i 4 biter. Topp pizzaen med den revne osten, og fordel aspargesene og rødløken jevnt utover. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, eller til osten er gyllen. Krydre med salt og pepper. 
  3. Topping: Topp pizzaene med chiliflakene og 1 ss olivenolje.
  4. Ruccolasalat: Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Rist kjerneblandingen i omtrent 1 minutt, eller til kjernene begynner å poppe. Skyll ruccolaen og pæren. Kutt pæren i 2 på langs, og så i tynne skiver. Ha ruccolaen i en skål, og vend inn pæreskivene og kjerneblandingen. Topp salaten med litt balsamicoeddik.
  5. God middag!