15-20
Vegetar
Hvit aspargespizza og ruccolasalat med pære
Asparges er kanskje utradisjonell pizzatopping, og vi elsker det. Hvit pizzasaus og sterke chiliflak gjør denne pizzaen til en av våre favoritter.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- balsamicoeddik
Aspargespizza
Rødløk
½ stk
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Pizzabunn (Hvete, Rug)
2 stk
Asparges
1 bunt
Revet ost (Melk)
100 g
Topping
Chiliflak
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Ruccolasalat
Kjerneblanding
1 pakke
Ruccola
50 g
Pære
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1037 kcal
- Fett 52 g
- Karbohydrater 101 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag chiliolje til pizzaen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Ha i chiliflakene og rist dem lett. Ha i litt olje, og stek det hele videre i 1–2 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Aspargespizza: Skrell og kutt rødløken i båter. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel litt av crème fraîchen utover pizzabunnene. Kutt endene av aspargesene, og kutt dem i 4 biter. Topp pizzaen med den revne osten, og fordel aspargesene og rødløken jevnt utover. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, eller til osten er gyllen. Krydre med salt og pepper.
- Topping: Topp pizzaene med chiliflakene og 1 ss olivenolje.
- Ruccolasalat: Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Rist kjerneblandingen i omtrent 1 minutt, eller til kjernene begynner å poppe. Skyll ruccolaen og pæren. Kutt pæren i 2 på langs, og så i tynne skiver. Ha ruccolaen i en skål, og vend inn pæreskivene og kjerneblandingen. Topp salaten med litt balsamicoeddik.
- God middag!