Stekt kyllingbryst med risoni, krydret smør og asparges
20-30
Laktosefri

Stekt kyllingbryst med risoni, krydret smør og asparges

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Risoni

risoni
Risoni (Hvete)
150 g
sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
nektarin
Nektarin
1 stk

Kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør (Melk)
½ ss

Asparges og gulrøtter

asparges
Asparges
100 g
gulrot
Gulrot
1 stk
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
tørket estragon
Tørket estragon
½–1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 621 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i tynne skiver.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Risoni: Kok risonien som anvist på pakken. Sil vannet av den ferdigkokte risonien og ha den tilbake i kjelen. 
  3. Kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt ½ ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen og smøret over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet (se tips). 
  4. Risoni, fortsettelse: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt nektarinen i små terninger. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Vend løken og nektarinen inn med den ferdigkokte risonien i kjelen fra punkt 2. Smak til med litt salt og pepper.
  5. Asparges og gulrøtter: Skyll eller skrell aspargesene. Knekk av den nederste delen, og del hver asparges i to på langs. Skrell og kutt gulroten i tynne skiver. Skyll ut av, og varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Ha i 2 ss smør og grønnsakene. Stek det hele i omtrent 3 minutter og krydre med sitruskrydderet og estragonen. Aspargesen skal ha en lett sprø kjerne når den er ferdig. 
  6. Skjær kyllingen i skiver rett før servering. Fordel risonien på tallerkener og topp med kyllingen og grønnsakene. Server smøret fra punkt 5 som saus til retten. Vel bekomme!