Tips til matpakkelunsj

Enkle tips til gode matpakker – pakk med deg en deilig matpakkelunsj!

Nesten alle nordmenn får de samme assosiasjonene når de hører ordet “matpakke”. To skiver kneippbrød, en med hvitost og en med brunost, et eple og et glass melk. Ferdig snakka. Men er det egentlig en god matpakke?Nisten kan jo bestå av så mye mer! Vi har tipsene som kan gjøre matpakkelunsjen litt mer spennende.

Matpakke på jobb

Om du foretrekker kjøtt, fisk eller vegetar, er en salat alltid en god ide. Bruk grønnsaker du liker, tilsett en proteinkilde og litt nøtter eller frø for krønsj - det er oppskriften på en god matpakke. Hvis du vil spise litt grønnere, kan du tilsette hummus, quinoa eller bønner.Eller hva med en wrap? Fyll den med grønnsaker og kylling eller tunfisk, så kan vi nesten love at du vil glede deg til lunsj!

Det viktigste er kanskje å lage en nistepakke du liker, og som er mettende nok, slik at du ikke blir småsulten utover dagen. Husk å pakk nok mat, og prøv å lag en god kombinasjon av karbohydrater, proteiner og sunt fett – da vil du holde deg mett og glad lenger!

Fem retter som passer bra i matpakken:

  1. Kyllingwraps med agurk, tomat og curry- og mangodressing
  2. Hjemmelaget bacon- og brokkolipai med salat og hvitløksdressing
  3. Rice bowl med kyllingkjøttdeig, teriyakisaus, vårløk, lettsyltet agurk og peanøtter
  4. Banh mi - vietnamesisk bagett med grillet gyroskjøtt, omelett, syltede grønnsaker og hoisinsaus
  5. Salat med asparges, sprøstekte krydderpoteter, smilende egg og ramsløkdressing

Når du får matkasse fra Godtlevert kan du skreddersy din matkasse, og velge fritt mellom 80 retter hver uke – eller velge en av våre ferdigplanlagte matkasser. Kanskje finner du din neste matpakkefavoritt også? Vi ønsker deg et GODT måltid!

Les om lunsj til barn