Les våre tips, og gjør frokosten til en hyggelig start på dagen!

En god start på dagen – frokost til barn

Vi har vel alle opplevd det. De morgenene som er altfor korte. Minuttene som løper av gårde, man har knapt lagetkaffe før det er på tide å haste av gårde til skole og jobb – og rakk alle barna egentlig å spisenok frokost? Ikke fortvil, vi vet råd! Med noen enkle grep kan du unngå en hektisk start på dagen, og la frokosten bli en hyggelig stund for barn og voksne.

Se barnevennlige retter her

Planlegg måltidet

Vi vil ikke komme med noen pekefinger, for om morgenen kan stresset øke i takt med at minuttene går, og minuttene går fort om morgenen. Men la oss komme med et tips allikevel - hva med å prøve våre eltefrie rundstykker? Du smeller sammen deigen om kvelden, lar den stå natten over, og etter 15 minutter i ovnen morgenen etter har du ferske rundstykker. Minimal jobb for maksimal hverdagskos, og perfekt frokost til barna.

Lag eltefrie rundstykker!

Mat barna liker

Selvsagt kanskje, men noen ganger lettere sagt enn gjort: server barna mat de liker. Om det er havregrøt eller omelett, er ikke så farlig – det viktigste er at barna får sunn mat de liker å spise. Lag hjemmelaget granola eller frokostblanding, ta med barna og la dem bidra. Tilsett havregryn, solsikkefrø, rosiner og nøtter, server med melk eller yoghurt, og vips! En næringsrik frokost full av energi som barna trenger gjennom dagen. Prøv vår granolaoppskrift, da vel!

Lag hjemmelaget granola eller frokostblanding, ta med barna og la dem bidra.

Frokost til kresne barn

Frist med en spenstig frokost for å løfte barnas humør! Du trenger ikke gjøre så mye – men ved å tenke litt utenfor boksen, blir frokosten annerledes og spennende. Kutt hjerter av agurkskiven, eller lag et ansikt på tallerkenen med to blåbær, en bananskive og en appelsinbåt. Vi kan nesten garantere at en fargerik og annerledes frokost vil gjøre barna nysgjerrige! En bowl er genialt når du vil vekke barnas kunstneriske evner.

Dagens viktigste måltid?

Det er visst ikke vitenskapelig bevist at frokosten er dagens viktigste måltid – men en god start på dagen er allikevel verdifullt for både store og små. Så vi anbefaler å bruke tid, hvert fall de dagene det passer seg sånn, og la barna være med å velge frokostmat. Og husk at du kan legge til frokostvarer fra dagligvarerommet når du bestiller din matkasse. God frokost!

Les om lunsj til barn