Friske og gode somersalater

Friske og gode sommersalater

I sommermånedene er det ingenting som slår en raus, fargerik salat, full av friske grønnsaker. Hva venter du på? La oss vise vei, vi har oppskriftene du drømmer om i sommervarmen – det kan vi nesten garantere!

Vi lengter etter dem hver vinter. De dagene når det er ordentlig varmt i været og kveldene varer en evighet. Isbitene har blitt obligatoriske i glasset, og det som frister er lette salater, bugnende av sommergrønt. Men tid å bruke på kjøkkenet, det har vi ikke – for sommerdagene i Norge skal ikke brukes over kjelene, da skal man være ute! Her er våre tips til fem friske, mettende og godesommersalater du kan lage når gradene kryper oppover.

Salat med asparges, sprøstekte krydderpoteter, smilende egg og ramsløkdressing

Hvis du vil spise litt grønnere, er dette en perfekt salat for deg. Sprø asparges og smilende egg er en klassisk kombinasjon, og med en frisk ramsløkdressing er dette sommer på fat. Les vår oppskrift på aspargessalat.

Frisk sommersalat med marinert kylling, nektarin og epletzatziki

Du har helt sikkert smakt tzatziki før, men har du prøvd å blande et eple i den greske dressingen? Det smaker faktisk ekstra godt, og er perfekt til saftig kylling. Les vår oppskrift på frisk sommersalat.

En herlig kyllingsalat er lett å lage til mange

Mynte- og limemarinert rekesalat med quinoa, mango og avokadodressing

En litt utradisjonell rekesalat med smak av Karibia! Her har vi blitt inspirerte av den kjente drinken mojito, og marinerer rekene i lime og mynte. Avokadodressingen er deilig kremet, og superfrøet quinoa holder deg mett i timevis. Les vår oppskrift på mynte- og limemarinert rekesalat.

Cæsarsalat med kylling, bacon og nystekte bagetter

Denne klassiske salaten blir vi aldri lei av! Utviklet for snart 100 år siden, denne salaten har vunnet utallige priser, og er en slager på et hvert middags- og lunsjbord – derfor har den en selvskreven plass i våre hjerter. Les vår oppskrift på Cæsarsalat.

Asiatisk kyllingsalat med syltet ingefær og curry- og mangodressing

Hoisin er en kinesisk dippsaus som passer perfekt med kylling. Cashewnøtter gir en nydelig, knasende tekstur, og frisk mango gir deilig syre til denne lette middagssalaten. Les vår oppskrift på asiatisk kyllingsalat.

Prøv en asiatisk vri på salaten!

Det trenger med andre ord ikke være vanskelig å lage en god sommersalat. Det beste med salater er at det er enkelt å lage til mange, og den trenger ikke være rykende varm – du kan altså forberede nesten alt før gjestene står på døra. Ganske GODT, spør du oss!

Les mer om sommermat