Middag for én

Å planlegge og lage middag til én person er ikke alltid like enkelt, og ofte er det fort gjort å lage noe raskt og litt kjedelig. Det trenger imidlertid ikke å ta lang tid å lage en næringsrik og god rett selv når man skal spise alene. Her finner du noen gode middagstips.

Tre gode middagstips for én person

Med god planlegging kan du fint benytte så godt som alle middagsoppskrifter, selv når du skal spise middag alene – så lenge du har disse tipsene i mente:

 1. Frys ned rester i porsjoner

  Hvis du skal spise middag alene, men har laget for mye mat, kan du fryse ned restene og spise dem en annen dag. Del opp i bokser som hver holder én porsjon, og merk pakkene med dato og innhold – vips, så har du en rask middag til en dag du har dårlig tid.
 2. Vær kreativ i matlagingen
  Det finnes mange måter å tilberede ulike ingredienser på – kylling er for eksempel godt alene sammen med pasta, men du kan også kutte opp restene og ha dem i en salat. Bruk restene kreativt!
 3. Kjøp kun ingrediensene du trenger
  Vær bevisst på å kjøpe ingredienser som kan brukes i flere retter, eller kjøp mindre mengder når det er mulig. Et annet alternativ er å bestille en matkasse som inkluderer ferdig porsjonerte ingredienser.

Middag til én

Elskede klassikere og spennende middagsforslag i rause porsjoner for én person. Se singelkassen!

Enkel middag for én person

Har du dårlig tid, eller har du kanskje ikke så lyst til å bruke særlig lang tid på å lage middag bare til deg selv? Selv om du vil ha en enkel middag, trenger det ikke gå på bekostning av verken smak, variasjon eller næringsinnhold. Se bare disse raske og enkle rettene!

 • Kyllingquesedilla. Enkel og deilig rett som både passer ypperlig som middag til én, og som middag til mange.
 • Rask smakfull suppe. Smakfull middagsrett med et hint av asia. Spis alene eller del med andre!
 • Bakt potet. Gjør poteten til stjerna i middagen når du skal spise alene! Bruk gjerne rester – dette er en sikker vinner!
 • Laksepakker på grillen. Sunn sommermiddag for én med masse deilige grønnsaker. Har du ikke grill kan du lage retten i ovnen.

Få ingredienser og middag for én person levert på døren

Ønsker du å bruke mindre tid på matlaging, eller er du på leting etter ny inspirasjon til middag for én person? Med Singelkassen får du både oppskrifter og ingredienser levert på døra, og ikke nok med det – maten er smakfull, næringsrik og variert i tillegg!