Rask kveldsmat – Både kjapt, sunt og godt

Man kan nok trygt si at kveldsmat ikke er det måltidet man ønsker å bruke mest tid på. Det er ofte sent på kvelden, og man har kanskje hatt en lang og tung arbeidsdag bak seg. Et raskt kveldsmåltid vil derfor kunne være noe som ofte er den beste og mest behagelige løsningen. Det finnes mange måter å få rask kveldsmat til å bli både sunn og god, uten at det må ta lang tid!

La oss hjelpe deg med raske og gode retter som går raskt å lage, og som passer like godt til middag som til kveldsmat. Vår Ekspresskasse inneholder raske og enkle middager og leveres ofte med ferdig oppkuttede råvarer som gjør matlagningen effektiv.

Kveldsmat kan være enkelt, sunt og godt

Enkel og kjapp kveldsmat kan gjøres sunn dersom man har noen gode råd på lager! Flere matvarer er enkle å bruke, fine å kombinere og de kan samtidig være sunne. Matvarer som egg er et supert eksempel, siden egg kan brukes til det meste i et sunt og godt kveldsmåltid, som kokt egg, stekt egg, eggerøre, kokte eggeskiver osv. Flere andre matvarer kan være nyttige å ha tilgjengelige til rask, enkel og sunn kveldsmat, slik som grønnsaker (som agurk, paprika og tomat), smårettskinke, grovt brød (også for eksempel rundstykker eller pitabrød) og grov pasta. Flere av disse matvarene kan også fryses ned, og dermed ligge klar til kveldsmåltidet slik at man slipper en ekstra handletur.

Fiskekaker – perfekt som rask kveldsmat.
Fiskekaker – perfekt som rask kveldsmat.

Pannestekte fiskekaker kan fungere like godt til middag, som til kveldsmat. Blir det en fiskekake igjen etter middagen, kan denne eventuelt varmes opp og serveres på en brødskive til kvelds. Du finner oppskriften på pannestekte fiskekaker med ertepuré og revet gulrot her.


Pannekaker er noe som de aller fleste liker. Hvorfor ikke servere de med en frisk salat av tomat, rødløk og ruccola, fersk mozzarella og bacon. Her kommer pannekakene ferdig stekt, så alt du trenger å gjøre er å varme de opp, steke bacon og kutte salat. En superenkel, rask og veldig god rett til middag eller kvelds. Du finner oppskriften her.

Pannekaker med pesto og tomatsalat
Pannekaker med bacon, tomatsalat, pesto og fersk mozzarella blir et godt kveldsmåltid.

Se hvilke retter som står på Ekspressmenyen hos oss neste uke.

Forslag til sunn og god kveldsmat

Nøkkelen for å få til et kjapt, enkelt og sunt kveldsmåltid er å ha råvarene tilgjengelige, og å vite hva man kan bruke. Har man gode råvarer i kjøleskapet, og man vet hvordan man kan bruke dem både alene og i kombinasjon med andre matvarer, blir kveldsmaten fort en mye finere del av dagen. Kveldsmåltidet er også en god anledning til å få brukt opp matrester, og bidra til mindre matsvinn.

5 måter å redusere matsvinn
Å bruke opp middagsrester til kveldsmaten er en fin anledning for å redusere matsvinn.

Her får du noen av våre beste tips til hvordan redusere matsvinn.

Her er noen forslag til kjappe, enkle, sunne, og ikke minst gode kveldsmåltider - og husk at her kan du gjerne bruke opp middagsrestene:

  • Omelett: Kan kjapt lages i en stekepanne med egg, melk og ost. Her kan man også tilsette mye annet sunt og godt, som skinke, purreløk, potetbiter, paprika eller andre typer kjøtt og grønnsaker. Det fine her er at kveldsmåltidet går omtrent like fort å lage uansett hva du tilsetter!
  • Pita-pizza: Sett på stekeovnen og topp et pitabrød med hva du måtte ønske! Etter at pitabrødet er varmet opp kan du ha i alt fra skinke eller kjøttdeig du har til overs fra middagen til grønnsaker, som løk, paprika eller salat. Topp gjerne med ost til slutt for å få pizzafølelsen. Her er det utallige sunne varianter som kan lages. I en forvarmet stekeovn vil dette måltidet kun ta omtrent ti minutter å lage, og det kan lages mange om gangen hvis det er flere som skal spise.
  • Pytt i panne: Nok en oppskrift som kan lages i stekepanne. Her står man også veldig fritt når det kommer til ingredienser. Velg gjerne potet, egg, purreløk og gulrot. En optimal løsning for denne retten er å ta i bruk middagsrester og steke dem opp samlet.
  • Rundstykker: En ordentlig klassiker. Fryste rundstykker kan oppbevares over lang tid, og man kan ta de fram når det passer som best. Stekte eller kokte egg passer bra som pålegg, så vel som skinke og grønnsaker, grov leverpostei og mye annet. Dette er en svært enkel og rask variant, og et godt ess i ermet når man ikke har noe annet for hånden.

Eltefrie rundstykker
Eltefrie rundstykker – genialt å ha i frysen til raske kveldsmåltider.

Her får du vår oppskrift på skikkelig gode eltefrie rundtstykker.