Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose
Basisvarer
- solsikke-/rapsolje
Rotmos og sjysaus
Rotmos (Laktose)
1 pakke
Sjysaus
1 pakke
Kyllingfrikadeller
Kyllingfrikadeller
360 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Sukkererter
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rotmosen kan også varmes forsiktig i en kjele under omrøring. Rørte tyttebær passer godt til denne retten.
- Forberedelser: Kok opp en kjele med vann til rotmos og saus. Legg på lokk, da går det raskere. Finn frem alle ingrediensene og en stor stekepanne eller vid kjele.
- Legg posene med rotmos og sjysaus i det kokende vannet. La dem småkoke i 10–15 minutter.
- Stek kyllingfrikadellene i en stekepanne med olje i 8–10 minutter. La sukkerertene steke med de siste 3–4 minuttene.
- Løft posene med rotmos og saus opp av vannet og ha mos og saus over i hver sin skål. Vær forsiktig og bruk et kjøkkenhåndkle, posene er veldig varme.
- Server stekte kyllingfrikadeller med sukkererter, rotmos og sjysaus.