Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep
Basisvarer
- solsikke-/rapsolje
- Litt salt
- smør
- salt
Potetmos
Potetmos (Laktose)
1 pakke
Stekte pølser og mais
Chipotlepølser
300 g
Maiskolbe
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Paprikakrydder
¼ pakke
Litt salt
Smør
1 ss
Rask eplecoleslaw
Finsnittet hodekål
250 g
Grønt eple
1 stk
Gulrot
1/3 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Sitron
½ stk
Salt
Tilbehør
Foxy Lady-sennep
1 beger
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Potetmosen kan også varmes direkte i en kjele under omrøring. Tilsett sennep, parmesan eller ferske urter for en annen vri på potetmosen. Server gjerne syltet rødløk, stekt eller sprøstekt løk, ketsjup eller andre pølsefavoritter til.
- For å kunne lage mat på 15 minutter gjelder det å være forberedt! Kok opp en kjele med vann til potetmos. Finn frem alle ingrediensene, en stekepanne, et rivjern, salatbolle, skjærefjøl og kniv.
- Legg posen med potetmos i det kokende vannet og la den koke i 10–15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål.
- Del maiskolbene i to. Snitt pølsene i skinnet.
- Stek pølser og maiskolber i en medium varm stekepanne med olje i 8–10 minutter. Krydre maiskolbene med litt salt og paprikakrydder, og ha i litt smør som du øser over.
- Skrell gulrot. Riv gulrot og eple på rivjernet. Bland sammen hodekål, gulrot og eple i salatbollen, og vend inn aioli. Smak til med lime, salt og pepper.
- Server chipotlepølser med potetmos, paprikamais, eplecoleslaw med aioli og foxy lady sennep.