Kjøttboller med fløtesaus, kokte poteter, dampet kål og rørte tyttebær
15-20

Kjøttboller med fløtesaus, kokte poteter, dampet kål og rørte tyttebær

Dette er en norsk klassiker de fleste er kjent med. Dypp de gode kjøttbollene i fløtesausen og deretter i de rørte tyttebærene. Nam!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • olje
  • soyasaus
  • pepper

Kokte poteter og dampede grønnsaker

småpoteter
Småpoteter
300 g
hodekål
Hodekål
300 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Hjemmelagde kjøttboller

kjøttdeig av svin
Kjøttdeig av svin
300 g
strøbrød
Strøbrød (Hvete, Gluten)
1 pakke
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
½ pakke
Salt
½ ts

Fløtesaus

brun saus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
200 g
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
½ pakke

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
60 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 701 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke kjøttbollene i stekepannen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 6–7 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Kokte poteter og dampede grønnsaker: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 18 min. Kutt hodekålen i båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Legg kålen og gulrøttene oppå potetene i kjelen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
  3. Hjemmelagde kjøttboller: Bland sammen kjøttdeigen, strøbrødet, 1 ts salt og halve pakken med fløte i en bolle. Ha litt vann på hendene, og form kjøttboller av kjøttdeigen. Legg kjøttbollene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
  4. Fløtesaus: Hell den brune sausen over i en liten kjele sammen med resten av fløten, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med litt soyasaus og pepper.
  5. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.