Rødbetebiffer med pæresalat og potetmos
35-45
Vegetar

Rødbetebiffer med pæresalat og potetmos

Rødbetebiffene lages av blant annet revne rødbeter, og blir sødmefylte etter en tur i stekepanna. Med frisk salat er dette inspirerende og smakfull vegetarmat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • hvetemel
  • salt
  • olje
  • olivenolje
  • pepper

Rødbetebiffer

sous vide-rødbeter
Sous vide-rødbeter
1 pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
panering
Panering
75 g
egg
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Hvete)
½ dl
Salt
½ ts

Pæresalat

valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
pære
Pære
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
tobladssalat
Tobladssalat
100 g
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
sitron
Sitron
½ stk

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 740 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 94 g
  • Protein 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du spare tid, kan du kutte rødbetene i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødbetebåtene i 5–6 minutter, og vend inn paneringen.

  1. Rødbetebiffer: Hell laken av rødbetene, og grovriv dem på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Ha rødbetene i en bolle, og vend inn hvitløken, paneringen, ½ dl hvetemel, egget og ½ ts salt. La deigen stå i 5 minutter.
  2. Pæresalat: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 1–2 minutter. Skyll pæren. Skrell sjalottløken, og kutt pæren og sjalottløken tynne skiver. Skyll og tørk tobladssalaten. Bland sammen salaten, pæreskivene, valnøttene og sjalottløken i en salatbolle. Smuldre fetaosten over, og dryss over litt olivenolje, salt og pepper. Klem over saften fra sitronen.
  3. Rødbetebiffer, fortsettelse: Form deigen til 4 biffer. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek rødbetebiffene i 2–3 minutter på hver side. 
  4. Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posene med potetmos i vannet, og la dem småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  5. Vel bekomme!