Spezzatino di manzo – Italiensk storfegryte med grønne linser, persille og grove bagetter
30-45

Spezzatino di manzo – Italiensk storfegryte med grønne linser, persille og grove bagetter

En deilig og varmende gryte full av italienske smaker og mørkokt storfeknokekjøtt.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • bygg,
  • havre,
  • hvete

Basisvarer

  • vann
  • rødvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Italiensk storfegryte

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
grønne linser
Grønne linser
125 g
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
storfeknoke sous vide
Storfeknoke sous vide
325 g
Vann
5 dl
Rødvinseddik
2 ss

Bagetter

grove bagetter
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
½ pakke

Topping

bladpersille
Bladpersille
½ bunt
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 888 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 111 g
  • Protein 63 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Italiensk storfegryte, forberedelse: Skrell og kutt gulrøttene, løken og bakepoteten i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll bladpersillen, og sorter bladene og stilkene hver for seg. Kutt persillestilkene i mindre biter.
  3. Italiensk storfegryte: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene og persillestilkene i 4–5 minutter, til de får litt farge. Krydre med salt, pepper og basilikum- og oreganokrydderet. 
  4. Italiensk storfegryte, fortsettelse: Ha i de grønne linsene, de hakkede tomatene, oksebuljongen, 5 dl vann og 2 ss rødvinseddik (se tips). Kok opp, og la gryten småkoke på middels lav varme i omtrent 20 minutter. Etter 20 minutter rører du inn storfeknoken og kraften fra pakken, og koker det hele videre i omtrent 5 minutter. Rør om underveis. Smak til med salt og pepper. 
  5. Bagetter: Tilbered bagettene som anvist på pakken. Del bagettene i skiver på langs før servering. 
  6. Topping: Finhakk resten av bladpersillen. Topp retten med bladpersillen og litt olivenolje ved servering.