Vegetarbyggotto med ovnsbakte beter, valnøtter og skjørost
30-45
Roede
Vegetar

Vegetarbyggotto med ovnsbakte beter, valnøtter og skjørost

Nordens vri på den italienske risottoen. Her har vi smakssatt byggottoen med syrlig sitronsaft, og kombinert med søte beter, blir middagen uslåelig.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • bygg,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • margarin
  • vann
  • olje
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Vegetarbyggotto

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Margarin (Melk)
1 ss
Vann
2–4 dl

Ovnsbakte beter

gulbete
Gulbete
1 stk
polkabete
Polkabete
1 stk
rødbete
Rødbete
1 stk
valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Olje
1 ts

Topping

spinat
Spinat
50 g
norske epler
Norske epler
1 stk
skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 631 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan bruke litt hvitvin eller eplesidereddik i vegetarbygottoen om du ønsker en litt syrligere smak. For en mer kremet byggotto, kan du røre inn litt av chevren. En byggotto skal være løsere enn en grøt, men væsken skal ikke renne ut av den.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Vegetarbyggotto, fortsettelse: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i 1 ss margarin (se tips). Stek sjalottløken i 1–2 minutter, til den er blank. Rør inn de ferdigkokte byggkornene. Tilsett grønnsaksbuljongen og 2 dl vann. Kok opp, og la byggottoen småkoke i 3–4 minutter under omrøring. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Tilsett mer væske om byggottoen blir for tørr.
  3. Ovnsbakte beter: Skrell og kutt gulbeten, polkabeten og rødbeten i båter. Fordel betene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek betene i stekeovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre. Stek valnøttene med betene de siste 5 minuttene av grønnsakenes steketid. 
  4. Topping: Skyll og tørk spinaten. Kutt spinaten og eplet i tynne strimler. Bland sammen de ovnsbakte valnøttene, spinaten, eplet, skjørosten, litt saft fra sitronen og 1 ss olivenolje i en salatbolle. Smak til med salt og pepper. 
  5. Bon appétit!
  6. VegetarbyggottoTilbered byggkornene som anvist på pakken. Sil vannet av de ferdigkokte byggkornene.
  1. Byggotto: 100 g Ovnsbakte beter: 160 g Topping: 50 g  Skjørost: 80 g Valnøtter: 10 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).