20-30
Roede
Glutenfri
Pannestekt laks med agurksalat, poteter og rømmedressing
Pannestekt laks med syrlig agurksalt, kokte poteter og krydret urtedressing er en sunn og god Roedeklassiker.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- sukker
- eplesider-/hvitvinseddik
- margarin
- salt
- pepper
Kokte poteter
Poteter
350 g
Agurksalat
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider-/hvitvinseddik
2 ss
Pannestekt laks
Laksefilet (Fisk)
300 g
Margarin (Melk)
1 ss
Rømmedressing og tilbehør
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
Kryddermiks med hvitløk og persille (Sulfitt)
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 617 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 40 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke laksen i stekeovnen. Ha laksen i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek laksen i ovnen i 10–12 minutter ved 200 grader.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Agurksalat: Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver, eller riv dem på den grove siden av et rivjern. Bland sammen agurken, reddikene, 1 ts sukker, 2 ss eddik, litt salt og pepper i en skål. La agurksalaten stå på benken frem til servering.
- Pannestekt laks: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1 ss margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side.
- Rømmedressing: Bland sammen lettrømmen og kryddermiksen i en serveringsskål.
- Tilbehør: Kutt den halve sitronen i båter, og server båtene til retten.
- Laks: 125 g Poteter: 150 g Agurksalat: 100 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).