Cheeseburgere med stekt løk, ovnsbakte poteter og aioli
15-20

Cheeseburgere med stekt løk, ovnsbakte poteter og aioli

En god og saftig hamburger blir bare bedre med smeltet ost. Med bakte poteter og digg dipp passer dette både til hverdag og fest.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte småpoteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Cheeseburgere og stekt løk

gul løk
Gul løk
1 stk
homestyleburgere
Homestyleburgere
300 g
skivet Norvegia
Skivet Norvegia (Melk)
1 pakke

Grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk

Hamburgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Tilbehør

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 871 kcal
  • Fett 50 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte potetene i båter for en litt raskere tilberedning i ovnen.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte småpoteter: Fordel småpotetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte (se tips).
  3. Cheeseburgere og stekt løk: Skrell og kutt løken i skiver. Krydre hamburgerne med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne i 3–4 minutter på hver side. Legg hamburgerne på brettet sammen med potetene når det gjenstår 1–2 minutter av potetenes steketid, og topp hver av hamburgerne med osten. Stek løken i fettet fra hamburgeren i 2–3 minutter, til den er myk.
  4. Grønnsaker: Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og tørk dem lett. Skyll og kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på et fat, eller i hver sin serveringsskål. 
  5. Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
  6. Servering: Fyll burgerbrødene med burgerne, løken, salaten, tomatskivene og aiolien, og server de ovnsbakte potetene til.