Koreanskinspirert vegetartaco med sprøstekt aubergine, spicy gulrotsalat og aioli
30-45
Roede
Laktosefri
Vegetar

Koreanskinspirert vegetartaco med sprøstekt aubergine, spicy gulrotsalat og aioli

Sprøstekt aubergine får fantastisk konsistens, både sprø og fløyelsmyk. Prøv denne koreanskinspirerte tacoen, kanskje blir det en ny favoritt?

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper

Panert aubergine

aubergine
Aubergine
1 stk
egg
Egg (Egg)
1 stk
panering
Panering
75 g
Soyasaus (Soya)
2 ss
Hvetemel (Egg, Hvete)
2 ss
Olje
1 ss

Spicy salat

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
syltet ingefær
Syltet ingefær
1 pakke
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke
lime
Lime
1 stk

Pepperstekt sopp og pak choy

aromasopp
Aromasopp
100 g
pak choy
Pak choy
1 stk
Olje
1 ts

Hjertesalat og koriander

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt

Topping

peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
20–40 g
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 604 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 15 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Panert aubergine: Kutt auberginen i 1–2 cm tykke skiver på langs. Ha 2 ss soyasaus i en skål, og pensle med soyasausen på begge sider. Visp sammen eggene i en liten bolle. Ha paneringen i én bolle og 2 ss hvetemel i en annen. Vend auberginen først i hvetemelet, så i eggene og til slutt i paneringen. 
  2. Spicy salat: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Kutt ingefæren i strimler. Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle. Vend inn ønsket mengde av srirachasausen og litt saft fra limen.
  3. Pepperstekt sopp og pak choy: Rens og kutt soppen i skiver, og pak choyen i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i pak choyen, og stek videre i 2–3 minutter. Krydre med nykvernet pepper og litt salt. Ha grønnsakene over på en tallerken.
  4. Panert aubergine, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek auberginen i 3–5 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg den over på en skjærefjøl, og del skivene i strimler.
  5. Hjertesalat og koriander: Skyll og plukk bladene av salaten. Legg salatbladene og korianderen over på en tallerken.
  6. Topping: Fyll salatbladene med den salaten og auberginen, og topp med korianderen, peanøttene, aiolien, teriyakisausen og resten av srirachasausen.
  1. Panert aubergine: 150 g Salat: 100 g Grønnsaker: 100 g Aioli: 1 ts Teriyakisaus: 1 ts Energiinnhold: ca. 480 kcal.