20-30
Roede
Kylling i fullkornspita med hjertesalat, agurk og hvitløksdressing
Pitabrød er perfekt i en travel hverdag. Vi har fylt dem med saftig kylling og sprø grønnsaker, og med mild hvitløksdressing er dette sunt, raskt og godt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Grønnsaker
Hjertesalat
1 stk
Agurk
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Kylling
Skivet kyllingfilet
300 g
Urtemiks (Sulfitt)
½–1 pakke
Olje
1 ts
Tilbehør
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 654 kcal
- Fett 12 g
- Karbohydrater 79 g
- Protein 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pitabrødene kan også varmes forsiktig i brødrister. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen. Skyll løken i kaldt vann, eller stek den sammen med kyllingen for å gi den en mildere smak.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft (se tips).
- Grønnsaker: Skyll og kutt salaten i strimler. Kutt agurken i strimler. Skrell sjalottløken, og kutt den og tomaten i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken.
- Kylling: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre med pepper og urtemiksen. Legg kyllingen over på en tallerken.
- Servering: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 3–4 minutter. Fyll de nystekte pitabrødene med grønnsakene og kyllingen, og topp med hvitløksdressingen.
- Kylling: 125 g Pitabrød: 1 stk Salat: 150 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).