Søtpotet- og fikenpai med frisk råkostsalat
30-45
Vegetar

Søtpotet- og fikenpai med frisk råkostsalat

En sprø paibunn fylt med sotpotet, fiken og feta er en perfekt kombinasjon av smaker. Den friske råkostsalaten med eple er prikken over i-en.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • melk
  • olje
  • salt
  • pepper

Pai

paideig
Paideig (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
egg
Egg (Egg)
4 stk
søtpotet
Søtpotet
1 stk
gul løk
Gul løk
½ stk
fiken
Fiken
1 stk
urtemiks
Urtemiks
1 pakke
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Melk (Melk)
2 dl

Råkostsalat

rødbete
Rødbete
1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
mynte
Mynte
1 bunt
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1154 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 160 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Paibunn: Kjevle ut paideigen til den er omtrent ½ cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform på 24–30 cm i diameter. Bruk hendene og trykk deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paiformen nederst i stekeovnen i omtrent 10 minutter. Skru stekeovnen ned til 200 grader etter at paibunnen er tatt ut.
  3. Paifyll: Visp sammen eggene og 2 dl melk i en skål. Krydre med litt salt og pepper. Skrell søtpoteten og løken. Kutt søtpoteten, løken og fikenen i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek søtpotetskivene i omtrent 3 minutter på hver side, og krydre dem med litt salt og pepper. Tilsett litt mer olje i stekepannen, og ha i løken. Stek det hele i 2–3 minutter, eller til løken blir blank. Fordel søtpotetblandingen lagvis utover paibunnen. Hell over eggeblandingen. Topp paien med urtemiksen og fikenen, og smuldre fetaosten over. Krydre med salt og pepper. 
  4. Stek paien i stekeovnen i 15–20 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet. 
  5. Råkostsalat: Skrell rødbeten. Grovriv rødbeten og eplet på et rivjern. Ha råkosten over i en skål. Finhakk mynten. Del sitronen i båter, og press over saften fra sitronen. Vend mynten inn i råkostsalaten. 
  6. God middag!
  7. Restetips: Pai holder seg godt i kjøleskapet og smaker like godt dagen etter til lunsj eller kvelds.