Linguine med ovnsbakte cherrytomater, sprø kikerter og fetaost
15-20
Vegetar

Linguine med ovnsbakte cherrytomater, sprø kikerter og fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte cherrytomater

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
cherrytomater
Cherrytomater
250 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
moste tomater
Moste tomater
350 ml
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke

Linguine og spinat

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
spinat
Spinat
50 g
Pastavann
½ dl

Sprø kikerter

kikerter
Kikerter
1 pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Topping

fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 819 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du å spare litt tid? Varm kikertene i formen med tomatene i ovnen.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp 2 liter vann i en kjele. 
  2. Ovnsbakte cherrytomater: Skrell sjalottløken, og kutt den i tynne skiver. Skyll cherrytomatene, og ha dem i en ildfast form sammen med løken. Bland inn balsamicovinaigretten, moste tomater, grønnsaksbuljong, litt salt, pepper og basilikum- og oreganokrydderet. Stek tomatene nederst i ovnen i omtrent 15 minutter. Knus tomatene lett når de er ferdig stekte, og bland godt.    
  3. Linguine og spinat: Kok pastaen som anvist på pakken, i kjelen fra punkt 1.
  4. Sprø kikerter: Ha kikertene i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og kryddermiksen. Stek kikertene i ovnen, over tomatene, i omtrent 15 minutter. 
  5. Linguine og spinat, fortsettelse: Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på ½ dl av pastavannet. Bland pastaen og pastavannet med tomatene og spinaten.
  6. Topping: Topp med kikertene, og smuldre over fetaosten.