Pannestekt laksefilet med rustikk potetmos, reddik og teriyaki- og limesjy
20-30
Roede

Pannestekt laksefilet med rustikk potetmos, reddik og teriyaki- og limesjy

Når laksen stekes i pannen, får den deilig sprø stekeskorpe og en saftig kjerne. Teriakisjy er nydelig tilbehør, og reddiker gir god krønsj.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • margarin
  • salt
  • pepper

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Kokte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
reddiker
Reddiker
1 pakke

Pannestekt laks og teriyaki- og limesjy

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk
Margarin (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 722 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 58 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek fisken i ovnen på 200 grader varmluft. Legg fisken i en ildfast form, og topp den med smøret, saft fra limen, teriyakisausen, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.

  1. Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  2. Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver på skrå. Kutt reddikene i to. Kok grønnsakene i 3–4 minutter, eller til de er møre. 
  3. Pannestekt laks og teriyaki- og limesjy: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Ha i teriyakisausen og saften fra limen. Øs teriyakisjyen over fisken.
  4. God middag! 
  1. Roedeporsjon: Potetmos: 150 g Laks: 125 g Grønnsaker: 150 g Teriyakisjy: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).