Kyllingcurry med paprika, kokosmelk og villrisblanding
20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingcurry med paprika, kokosmelk og villrisblanding

Nyt en varmende curry i vintermørket. Kylling, kokosmelk og rød currypaste er nydelig sammen, og toppet med koriander blir dette en rask favoritt.

Ingredienser

Allergener
  • Soya

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • soyasaus
  • sukker
  • salt
  • pepper

Villrisblanding

villrisblanding
Villrisblanding
125 g

Kyllingcurry

gulrøtter
Gulrøtter
200 g
rødløk
Rødløk
1 stk
gul paprika
Gul paprika
1 stk
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
rød currypaste
Rød currypaste
1–2 ss
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
Vann
3 dl
Olje
1 ss
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Sukker
½ ts

Koriander

koriander
Koriander
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 726 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Villrisblanding: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kyllingcurry: Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Skrell rødløken, og rens paprikaen. Kutt løken og paprikaen i skiver eller terninger. Rør ut maisstivelsen i 3 dl vann i en kopp. 
  3. Kyllingcurry, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og 1–2 ss av currypasten i 2–3 minutter, til kyllingen har fått en fin stekeskorpe. Ha kyllingen over på en tallerken. Ha i gulrøttene, løken og paprikaen, og stek det i 3–4 minutter, under omrøring. Tilsett hønsebuljongen, maisjevningen og kokosmelken, og kok opp. La kyllingcurryen småkoke under lokk i omtrent 10 minutter, til grønnsakene er møre. Rør om underveis. Rør inn kyllingen mot slutten av koketiden. Smak til med mer av currypasten, 1–2 ss soyasaus og ½ ts sukker.
  4. Koriander: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Strø den over retten ved servering.
  1. Curry: 300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).