Enchiladas med kjøttdeig av svin og storfe med linser, tomatsalsa og ost
15-20
Laktosefri

Enchiladas med kjøttdeig av svin og storfe med linser, tomatsalsa og ost

Disse enchiladaene er stappfulle av meksikanske smaker. Dette er kos, alle dagene i uken.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Enchiladas

rødløk
Rødløk
½ stk
mais
Mais
1 pakke
lime
Lime
½ stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
tomatsalsa
Tomatsalsa
100 g
three spice
Three spice
½–1 pakke
tortillalefser
Tortillalefser (Hvete)
4 stk
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g

Hjertesalat med lime

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1003 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 101 g
  • Protein 66 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er godt med frisk koriander og crème fraîche eller rømme til retten.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Enchiladas: Skrell og finhakk rødløken. Sil laken av maiskornene. Del limen i båter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i et par minutter, til den er gyllen, og legg den over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett maisen, bønnene, tomatsalsaen, rødløken og tacokrydderet. Stek det hele i 2–3 minutter. Smak til med saft fra limen, salt og pepper. 
  3. Enchiladas, fortsettelse: Fyll hver av tortillalefsene med kjøttdeigen, og rull dem sammen. Legg enchiladaene ved siden av hverandre i en ildfast form, og dryss over den revne osten. Stek enchiladaene i ovnen i 6–8 minutter. 
  4. Hjertesalat med lime: Skyll og tørk hjertesalaten, og kutt den i mindre biter. Ha hjertesalaten i en bolle, og vend inn saften fra limen.
  5. God middag!