15-20
Laktosefri
Glutenfri
Kylling i garam masala-saus med pak choy, vårløk og krydret basmatiris
Garam masala-krydret saftig kylling er en smak av India rett inn på kjøkkenet. Bare å kose seg!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Garam masala-kylling
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
½–1 stk
Vårløk
½–1 pakke
Pak choy
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Garam masala-krydder
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 715 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 65 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dette er en mild variant av en rett som vanligvis lages med sterkt krydder. Smak til med chilipulver, kajennepepper eller fersk chili hvis du vil ha den litt sterkere.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken. Vend kryddermiksen forsiktig inn i risen mot slutten av koketiden.
- Garam masala-kylling: Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skyll og kutt pak choyen i strimler. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
- Garam masala-kylling, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er blank. Ha i litt ny olje, og tilsett halvparten av garam masala-krydderet og kyllingen. Stek kyllingen i omtrent 4 minutter. Tilsett mer av garam masala-krydderet etter smak. Legg løken og kyllingen over på et fat. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek vårløken og brokkoli- og blomkålbukettene i omtrent 2 minutter. Ha hvitløken, kyllingen, løken og kokosmelken i stekepannen, og stek det hele i 5 minutter. Vend inn pak choyen når det gjenstår 3 minutter av steketiden. Bland inn 2 ss soyasaus, og smak til med salt og pepper.
- Vel bekomme!