Lakseburger med aioli, hjertesalat og potetskiver
20-30
Laktosefri

Lakseburger med aioli, hjertesalat og potetskiver

Du skal lete lenge etter en saftigere og bedre lakseburger enn dette. Dypp de sprø, dill- og sennepsfrøstekte potetskivene i aioli.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetskiver

poteter
Poteter
350 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke

Lakseburgere og tilbehør

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 856 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også sylte løken hvis du ønsker det. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Potetskiver: Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn kryddermiksen, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
  3. Lakseburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 2 ss smør mot slutten av steketiden. 
  4. Tilbehør: Skyll, tørk og kutt salaten i biter. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. 
  5. Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
  6. Servering: Smør aiolien på snittflaten på hamburgerbrødene og fyll dem med fisken, salaten og løken.