20-30
Laktosefri
Lakseburger med aioli, hjertesalat og potetskiver
Du skal lete lenge etter en saftigere og bedre lakseburger enn dette. Dypp de sprø, dill- og sennepsfrøstekte potetskivene i aioli.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- fisk,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetskiver
Poteter
350 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Lakseburgere og tilbehør
Laksefilet (Fisk)
270 g
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 856 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 65 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også sylte løken hvis du ønsker det. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetskiver: Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn kryddermiksen, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Lakseburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 2 ss smør mot slutten av steketiden.
- Tilbehør: Skyll, tørk og kutt salaten i biter. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver.
- Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
- Servering: Smør aiolien på snittflaten på hamburgerbrødene og fyll dem med fisken, salaten og løken.