Tyrkisk køfte i fyldig tomatsaus med ovnsbakte poteter og tomat- og løksalat
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Tyrkisk køfte i fyldig tomatsaus med ovnsbakte poteter og tomat- og løksalat

Køfte er en tyrkisk variant av kjøttboller, som ofte inneholder hvitløk og friske urter.

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • salt
    • olivenolje
    • pepper
    • olje
    • sukker
    • bakepapir (kan sløyfes)

    Ovnsbakte poteter

    poteter
    Poteter
    350 g

    Tyrkisk køfte

    bladpersille
    Bladpersille
    ½ bunt
    kjøttdeig
    Kjøttdeig
    300 g
    tyrkisk krydder
    Tyrkisk krydder
    1 pakke
    panering
    Panering
    ½ pakke
    ajvar
    Ajvar
    1 pakke
    hakkede tomater
    Hakkede tomater
    1 boks
    Salt
    ½ ts

    Tomat- og løksalat

    rødløk
    Rødløk
    ½ stk
    tomat
    Tomat
    1 stk
    bladpersille
    Bladpersille
    ½ bunt
    sitron
    Sitron
    1 stk
    Salt
    ½ ts
    Olivenolje
    1 ss
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 685 kcal
    • Fett 30 g
    • Karbohydrater 65 g
    • Protein 37 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Du kan også legge kjøttbollene på et stekebrett med bakepapir, og steke dem i ovnen på 220 grader i omtrent 10 minutter.

    1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
    2. Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter.
    3. Tyrkisk køfte: Skyll persillen, og finhakk stilkene og bladene hver for seg. Bland de finhakkede persillestilkene, kjøttdeigen, ½ ts salt, det tyrkiske krydderet og paneringen til en jevn deig i en bolle. Form deigen til litt store kjøttboller, og klem dem litt flate (se tips).
    4. Tyrkisk køfte, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 8–10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn ajvarsausen og de hakkede tomatene, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la kjøttbollene trekke i sausen i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
    5. Tomat- og løksalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver med en kniv eller mandolin. Legg rødløken i en sil, og vend inn ½ ts salt. La rødløken trekke i saltet i 5 minutter, og skyll den i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i terninger. Del sitronen i to. Bland rødløken, tomaten, persillebladene, 1 ss olivenolje, saften fra sitronen, salt og pepper. 
    6. Vel bekomme!