Kylling korma med spinat, blomkål og krydderris
20-30
Glutenfri

Kylling korma med spinat, blomkål og krydderris

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • mandler,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • salt
  • smør
  • pepper

Krydderris

basmatiris
Basmatiris
125 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Kylling korma

kyllinglårfilet
Kyllinglårfilet
350 g
garam masala
Garam masala
½–1 pakke
blomkål
Blomkål
½-1 stk
spinat
Spinat
100 g
kormapaste
Kormapaste (Sennep, Mandler)
1 glass
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Olje
1 ss
Vann
2 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 786 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ikke ønsker å blande grønnsakene inn i gryten, kan de enten stekes og blandes inn med risen, eller serveres ved siden av.

  1. Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
  2. Skjær kyllingen i biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Bland kyllingen, 1 ss olje og ønsket mengde av garam masalakrydderet sammen i en brødpose, og la kyllingen marinere seg i minimum 5 minutter.
  3. Kylling korma: Kutt blomkålen i små buketter, og skyll spinaten. Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett ønsket mengde av kormapasten. Ha i crème fraîchen og 2 dl vann, og gi det hele et oppkok. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Tilsett blomkålen når det gjenstår omtrent 5 minutter av koketiden, og vend inn spinaten rett før servering. Smak til med salt og pepper. 
  4. Nyt måltidet!