Hjemmelaget svineschnitzel med ovnsbakte gulrøtter og potetsalat
35-45
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Hjemmelaget svineschnitzel med ovnsbakte gulrøtter og potetsalat

En klassisk svineschnitzel, bare litt sunnere. Servert med en frisk potetsalat med sennepsdressing, er dette skikkelig hverdagskos.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete

Basisvarer

  • olje
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • plastfolie (kan sløyfes)

Potetsalat

poteter
Poteter
350 g
spinat
Spinat
100 g
tomat
Tomat
1 stk
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke

Ovnsbakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
200 g
Olje
½ ss

Svineschnitzler

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
egg
Egg (Egg)
1–2 stk
panering
Panering
1 pakke
Hvetemel (Egg, Hvete)
3 ss
Olje (Egg, Hvete)
1 ss

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 806 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 62 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gulrøttene kan kokes sammen med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid. Server sennepsvinaigretten til retten hvis den blir for kraftig for de minste.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Potetsalat: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Ovnsbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i to eller fire avhengig av størrelsen. Fordel gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 25 minutter, til de er møre (se tips).
  4. Svineschnitzler: Dekk et skjærebrett med plastfolie. Legg svineskivene på brettet, og dekk dem med plastfolie. Bruk en liten kjele til å banke skivene tynnere. Krydre kjøttet med salt og pepper. Bruk en gaffel til å vispe sammen eggene i en bolle. Ha 5 ss mel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend skivene først i melet, deretter i eggene, og til slutt i paneringen. Legg schnitzlene over på en tallerken.
  5. Svineschnitzler, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne. Legg kjøttet over i en ildfast form eller på stekebrettet med gulrøttene, og stek dem i ovnen i 5–7 minutter.
  6. Potetsalat, fortsettelse: Skyll og tørk spinaten. Kutt tomaten i små terninger, og del de kokte potetene i to. Bland grønnsakene og potetene med sennepsvinaigretten i en serveringsskål.
  7. Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
  1. Potetsalat: 200 g Gulrot: 75 g Schnitzel: 125 g Energiinnhold: ca. 520 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).