Coq au vin med utbenet kyllinglår og knuste urtepoteter
35-45
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Coq au vin med utbenet kyllinglår og knuste urtepoteter

Dette er en variant av den klassiske franske retten. Her med rødvin, utbenet kyllinglår og aromasopp. Bon appétit.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • margarin
  • olje
  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper

Grovknuste urtepoteter

poteter
Poteter
350 g
potetkrydder
Potetkrydder (Sulfitt)
½ pakke
Margarin (Melk)
½ ss

Coq au vin

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
200 g
aromasopp
Aromasopp
200 g
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Olje
½ ss
Vann
3 dl
Sukker
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 695 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Visp inn melk i potetene for en rask potetmos. Ferske urter som timian, persille eller estragon, passer godt til denne retten.

  1. Grovknuste urtepoteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn potetkrydderet og ½ ss margarin, og smak til med salt og pepper (se tips).
  2. Coq au vin: Skrell løken og gulrøttene. Kutt løken i grove terninger og gulrøttene i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Skjær kyllingen i fire. Behold fettet på, det smelter i kjelen og gir god smak til sausen.
  3. Coq au vin, fortsettelse: Varm opp en stor og vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på begge sider. Tilsett grønnsakene, og stek dem i et par minutter, til de er gylne. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Ha i rødvinssausen. Rør maisstivelsen og hønsebuljongen ut i 3 dl vann i et litermål, og hell det over i gryten. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk i 15–20 minutter. Rør om underveis. Ta av lokket de siste 5 minuttene. Smak til sausen med ½ ts sukker, salt og pepper. 
  4. Bon appétit!
  1. Coq au vin: 350 g Poteter: 150 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).