Spicy søtpotetsuppe med lun kikert- og appelsinsalat
15-20
Roede
Vegetar

Spicy søtpotetsuppe med lun kikert- og appelsinsalat

Søtpotetsuppen er ferdig laget, og klar til å varmes opp i en travel hverdag. Toppes med krydderstekte kikerter og grønnsaker. Sunt, godt og enkelt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt

Søtpotetsuppe

spicy søtpotetsuppe
Spicy søtpotetsuppe (Melk, Laktose)
1 pakke

Lun kikert- og appelsinsalat

rød paprika
Rød paprika
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
appelsin
Appelsin
1 stk
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
100 g
karri
Karri
½ pakke
Olje
½ ss

Tilbehør

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
2–4 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75–150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 632 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 89 g
  • Protein 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne lime eller friske urter til suppen.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Søtpotetsuppe: Hell suppen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
  3. Lun kikert- og appelsinsalat: Rens og kutt paprikaen i strimler. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og del appelsinen i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen i et par minutter. Tilsett kikertene, og stek videre i omtrent 5 minutter. Vend inn appelsinbåtene og grønnkålen mot slutten av steketiden. Krydre med karrien og litt salt.
  4. Servering: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter. Kutt pitabrødene i fire før servering. Topp suppen med kikert- og appelsinsalaten, og server yoghurten til retten.
  1. Søtpotetsuppe: 300 g Pitabrød: ½ stk Kikert- og appelsinalat: 150 g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).