15-20
Roede
Vegetar
Spicy søtpotetsuppe med lun kikert- og appelsinsalat
Søtpotetsuppen er ferdig laget, og klar til å varmes opp i en travel hverdag. Toppes med krydderstekte kikerter og grønnsaker. Sunt, godt og enkelt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
Søtpotetsuppe
Spicy søtpotetsuppe (Melk, Laktose)
1 pakke
Lun kikert- og appelsinsalat
Rød paprika
1 stk
Kikerter
1 pakke
Appelsin
1 stk
Strimlet grønnkål
100 g
Karri
½ pakke
Olje
½ ss
Tilbehør
Fullkornspita (Hvete, Rug)
2–4 stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75–150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 632 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 89 g
- Protein 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne lime eller friske urter til suppen.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Søtpotetsuppe: Hell suppen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Lun kikert- og appelsinsalat: Rens og kutt paprikaen i strimler. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og del appelsinen i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen i et par minutter. Tilsett kikertene, og stek videre i omtrent 5 minutter. Vend inn appelsinbåtene og grønnkålen mot slutten av steketiden. Krydre med karrien og litt salt.
- Servering: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter. Kutt pitabrødene i fire før servering. Topp suppen med kikert- og appelsinsalaten, og server yoghurten til retten.
- Søtpotetsuppe: 300 g Pitabrød: ½ stk Kikert- og appelsinalat: 150 g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).