Tomatgalette med chevre og couscoussalat med sennepsvinaigrette
25-35
Vegetar

Tomatgalette med chevre og couscoussalat med sennepsvinaigrette

En fransk, rustikk rett med sprø paibunn, saftige tomater og syrlig chevre.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Tomatgallette

cherrytomater
Cherrytomater
1 pakke
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
paibunn
Paibunn (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
chevre
Chevre (Melk, Laktose)
100 g
urtemiks
Urtemiks (Sulfitt)
1 pakke

Couscoussalat

perlecouscous
Perlecouscous (Hvete)
125 g
ruccola
Ruccola
50 g
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
¼–½ pakke
honning
Honning
¼–½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1182 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 172 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha alle tomatene på en tallerken, legg en annen tallerken over og kutt i tomatene i to ved å bruke en lang, skarp kniv, mens du holder lett på den øverste tallerkenen, og kutter mellom dem.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Galettefyll: Skyll og kutt cherrytomatene i to. Ha cherrytomatene i en sil og strø godt med salt over. La cherrytomatene få renne av seg i 10 minutter, før du tørker dem lett med et kjøkkenpapir. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver.
  3. Galettebunn: Strø litt hvetemel utover et bakepapir og kjelve ut paideigen til en stor sirkel. Legg bakepapiret og galettebunnen på et stekebrett.
  4. Tomatgalette: Riv chevren fra hverandre med fingrene, og strø den utover galettebunnen. La det være igjen 4–5 cm uten ost langs kanten. Fordel cherrytomatene over chevren, topp med sjalottløken og urtemiksen, og drypp litt olivenolje over. Brett inn kanten rundt hele, slik at den dekker litt av fyllet. Pensle kanten med litt olje eller vann, og stek galetten midt i ovnen i 20–25 minutter, til den har en gyllen farge over det hele.  
  5. Couscoussalat: Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend ruccolaen inn i den ferdigkokte couscousen. Bland sammen sennepsvinaigretten og honningen med en gaffel, og vend det inn i salaten. Smak til med salt og pepper.
  6. Restetips: Dette smaker også nydelig til lunsj dagen etter.