25-35
Vegetar
Tomatgalette med chevre og couscoussalat med sennepsvinaigrette
En fransk, rustikk rett med sprø paibunn, saftige tomater og syrlig chevre.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
Tomatgallette
Cherrytomater
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Paibunn (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Chevre (Melk, Laktose)
100 g
Urtemiks (Sulfitt)
1 pakke
Couscoussalat
Perlecouscous (Hvete)
125 g
Ruccola
50 g
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
¼–½ pakke
Honning
¼–½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1182 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 172 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha alle tomatene på en tallerken, legg en annen tallerken over og kutt i tomatene i to ved å bruke en lang, skarp kniv, mens du holder lett på den øverste tallerkenen, og kutter mellom dem.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Galettefyll: Skyll og kutt cherrytomatene i to. Ha cherrytomatene i en sil og strø godt med salt over. La cherrytomatene få renne av seg i 10 minutter, før du tørker dem lett med et kjøkkenpapir. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver.
- Galettebunn: Strø litt hvetemel utover et bakepapir og kjelve ut paideigen til en stor sirkel. Legg bakepapiret og galettebunnen på et stekebrett.
- Tomatgalette: Riv chevren fra hverandre med fingrene, og strø den utover galettebunnen. La det være igjen 4–5 cm uten ost langs kanten. Fordel cherrytomatene over chevren, topp med sjalottløken og urtemiksen, og drypp litt olivenolje over. Brett inn kanten rundt hele, slik at den dekker litt av fyllet. Pensle kanten med litt olje eller vann, og stek galetten midt i ovnen i 20–25 minutter, til den har en gyllen farge over det hele.
- Couscoussalat: Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend ruccolaen inn i den ferdigkokte couscousen. Bland sammen sennepsvinaigretten og honningen med en gaffel, og vend det inn i salaten. Smak til med salt og pepper.
- Restetips: Dette smaker også nydelig til lunsj dagen etter.