Quesadillas med tomatstekte svarte bønner, mangosalsa og guacamole
20-30
Laktosefri
Vegetar

Quesadillas med tomatstekte svarte bønner, mangosalsa og guacamole

Tortillaer med smeltet ost er skikkelig kos. Sammen med smakfulle bønner, en frisk mangosalsa og en fyldig guacamole er dette en sunn og god middag.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Mangosalsa

mango
Mango
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
lime
Lime
½ stk

Tomatstekte bønner

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
svarte bønner
Svarte bønner
2 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
chipotlemiks
Chipotlemiks
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk

Quesadillas

tortillalefser
Tortillalefser (Hvete)
4 stk
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g

Tilbehør

guacamole
Guacamole
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 978 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 120 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du litt nøtter i skapet? Strø dem over de tomatstekte bønnene før servering.

  1. Mangosalsa: Skrell mangoen, fjern steinen, og kutt mangokjøttet i små terninger. Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen mangoen og halvparten av rødløken i en liten bolle. Smak til med saft fra limen.
  2. Tomatstekte bønner: Skrell og finhakk hvitløken og resten av rødløken. Sil laken av de svarte bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Tomatstekte bønner, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, rødløken og bønnene i 2–3 minutter. Ha i de hakkede tomatene og krydre med chipotlemiksen, salt og pepper. Kok opp, og la bønnene stå på lav varme frem til servering. Smak til med saft fra limen.
  4. Quesadillas: Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og ha i en av tortillaene. Strø over litt av den revne osten, og legg en tortilla oppå osten. Stek quesadillaen i 1–2 minutter på hver side. Gjør dette med alle tortillaene. Hold quesadillaene varme under aluminiumfolie, og skjær dem i små trekanter før servering.
  5. Tilbehør: Server guacamolen til retten.