20-30
Laktosefri
Vegetar
Quesadillas med tomatstekte svarte bønner, mangosalsa og guacamole
Tortillaer med smeltet ost er skikkelig kos. Sammen med smakfulle bønner, en frisk mangosalsa og en fyldig guacamole er dette en sunn og god middag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Mangosalsa
Mango
1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Tomatstekte bønner
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
½ stk
Svarte bønner
2 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Chipotlemiks
½–1 pakke
Lime
½ stk
Quesadillas
Tortillalefser (Hvete)
4 stk
Revet ost (Melk)
100 g
Tilbehør
Guacamole
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 978 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 120 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt nøtter i skapet? Strø dem over de tomatstekte bønnene før servering.
- Mangosalsa: Skrell mangoen, fjern steinen, og kutt mangokjøttet i små terninger. Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen mangoen og halvparten av rødløken i en liten bolle. Smak til med saft fra limen.
- Tomatstekte bønner: Skrell og finhakk hvitløken og resten av rødløken. Sil laken av de svarte bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
- Tomatstekte bønner, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, rødløken og bønnene i 2–3 minutter. Ha i de hakkede tomatene og krydre med chipotlemiksen, salt og pepper. Kok opp, og la bønnene stå på lav varme frem til servering. Smak til med saft fra limen.
- Quesadillas: Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og ha i en av tortillaene. Strø over litt av den revne osten, og legg en tortilla oppå osten. Stek quesadillaen i 1–2 minutter på hver side. Gjør dette med alle tortillaene. Hold quesadillaene varme under aluminiumfolie, og skjær dem i små trekanter før servering.
- Tilbehør: Server guacamolen til retten.