Poke bowl med sprø tofu, mango, edamamebønner og chilimajones
20-30
Laktosefri
Vegetar

Poke bowl med sprø tofu, mango, edamamebønner og chilimajones

Tofu er en sentral ingrediens i det asiatiske kjøkkenet. Full av proteiner og veldig næringsrik. Nyt denne bowlen med verdens beste samvittighet.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • hvetemel
  • soyasaus
  • olje

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Ponzumarinert tofu

tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
1 ss

Topping

edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
mango
Mango
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
75 g
Soyasaus (Soya)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 989 kcal
  • Fett 50 g
  • Karbohydrater 96 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med litt koriander eller syltet ingefær.

  1. Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Ponzumarinert tofu: Kutt tofuen i små terninger, og ha terningene i en bolle. Vend inn 1 ss hvetemel. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen og sesamfrøene, og stek videre i 3–4 minutter. La tofuterningene stå på lav varme frem til servering.
  4. Topping: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek edamamebønnene i 2–3 minutter. Ha bønnene over i en skål og topp med ½ ss soyasaus. Skrell og kutt mangoen i terninger. 
  5. Poke bowl: Fordel risen i serveringsskåler, og legg tofuen, mangoen og rødkålen i grupper oppå. Topp med edamamebønnene, den syltede rødløken og chilimajonesen.